Pikkaralan vesiosuuskunta toimittaa vettä pääsääntöisesti vain vesiosuuskunnan jäsenten kiinteistöihin.

Uusien kiinteistöjen omistajat tulevat jäseniksi, kun he tilaavat vesiliittymän ja tekevät vesiosuuskunnan kanssa Liittymis- ja käyttösopimuksen. (Linkeistä avautuu kyseinen sopimusdokumentti).

Mikäli kiinteistön omistaja myy kiinteistönsä, hän yleensä siirtää kaupassa myös vesiliittymänsä kiinteistön uudelle omistajalle. Vesiosuuskunnan sääntöjen mukaan liittymän voi siirtää toiselle henkilölle, mutta jäsenyyttä ei voi siirtää. Sen vuoksi siirrosta tehdään Vesiliittymän siirtosopimus,  jossa uusi omistaja anoo vesiosuuskunnan jäsenyyttä ja entinen omistaja luopuu siitä (jos liittymä on hänen ainoansa). Siirto ja jäsenanomus hyväksytään, mikäli liittymällä ei ole erääntyneitä maksuja.

Mikäli kiinteistön omistaja vuokraa kiinteistönsä , säilyy vesiliittymä ja vesiosuuskunnan jäsenyys omistajalla. Vuokralaisen kanssa tehdään tällöin Käyttösopimus (vedentoimitussopimus), jossa vesiosuuskunta sitoutuu toimittamaan vettä samoilla ehdoilla kuin jäsenille ja vuokralainen vuorostaan sitoutuu maksamaan käyttämästään vedestä ja palveluista.

Tarkempaa tietoa löydät sivun "Säännöt, toimitusehdot, hinnat" dokumenteista.

Taloventtiilien käytöstä ohjeistus